Skip to main content

Ontdek

Onze bakworkshops

Vanaf 6* personen boekt u al een privéworkshop bij Het Bak Atelier. 

Wil je alleen of met een kleine groep aan een workshop deelnemen dan kun je, je inschrijven voor een workshop op inschrijving.

In een workshop leren wij je de fijne kneepjes van het vak. Van deeg kneden tot aan het bakken, je maakt je product van begin tot eind helemaal zelf, onder onze vakkundige begeleiding.

We starten een workshop met een kopje koffie of thee met iets lekkers. In de pauze (meestal het moment van bakken) hebben we een kleine (hartige) snack voor bereid. Ook tussendoor is er voldoende gelegenheid voor een kopje koffie of thee of iets fris. Dit alles is altijd in de prijs van de workshop inbegrepen.

Hieronder vind je onze workshops. Geef je graag een andere invulling aan je workshop? Laat het ons gerust weten!


Limburgse vlaai met vruchtenvulling

In deze workshop maakt u een Limburgse Vlaai met vruchtenvulling.

In deze workshop leren wij u:

  • het maken van een rijk gistdeeg.
  • het bereiden van de vruchtenvulling.
  • het uitrollen en fonceren van het deeg.
  • het afwerken van de vlaai met verschillende traditionele "deksels" en "rasters"
  • het afbakken en lossen van de vlaai, altijd onder begeleiding.
Duur: ±2,5 uur | Kosten: v.a. € 36,00 p.p. (kosten en duur zijn oa afhankelijk van het aantal deelnemers)

Limburgse Kruimelvlaai

In deze workshop maakt een Limburgse Kruimelvlaai met banketbakkers kook-room, evt aangevuld met zacht fruit (indien voorradig).

In deze workshop leren wij u:

  • het maken van een rijk gistdeeg.
  • het bereiden van de bankketbakkers kook-room.
  • het uitrollen en fonceren van het deeg.
  • het bereiden van de roomboter-kruimels
  • het afbakken en lossen van de vlaai, altijd onder begeleiding.
Duur: ±2 uur | Kosten: v.a. € 43,00 p.p. (kosten en duur zijn oa afhankelijk van het aantal deelnemers)
  • (afhankelijk van het aantal deelnemers)

Limburgse Aardbeienvlaai

In deze workshop maken we een Limburgse Aardbeienvlaai op basis van een "puddingbodem" of "harde bodem" naar keuze (1 bodem soort per workshop, vooraf aan te geven)

Let op: deze workshop wordt alleen in het zomer-seizoen gepland.

In deze workshop leren wij u:

  • het maken van een rijk gistdeeg of linzendeeg.
  • het bereiden van de banketbakkers kook-room.
  • het uitrollen en fonceren van het deeg.
  • het afbakken en lossen van de vlaai, altijd onder begeleiding.
  • het bereiden van een aardbeien creme Suisse.
  • het afwerken van de vlaai met verse aardbeien en een gelei.
Duur: 2,5 - 3 uur | Kosten: v.a. € 47,00 p.p (kosten en duur zijn oa afhankelijk van het aantal deelnemers)
 

Volkoren brood

In deze workshop maken we 2 bruin-zonnepit broden a 400 gram

In deze workshop leren wij u:

• Het maken van een brooddeeg.                                                    • Het verwerken van de zonnepitten. 
• Het rijs-en verwerkings-proces van het brood.
• Het opbollen, oppunten en opmaken van het brood.
• Het afbakken en lossen van het brood.

Duur: 3 uur | Kosten en duur zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de combinatie
 

Limburgse Bienenstich

In deze workshop maakt u een Limburgse Bienenstich met gebonden kersen en slagroomvulling.

In deze workshop leren wij u:

  • het maken van een bisquit beslag.
  • het afbakken van het bisquit, onder leiding van bakker roel
  • het bereiden van de vrucchtenvulling.
  • het centraal opkloppen van de slagroom.
  • het vullen opbouwen van de Bienenstich.
  • het maskeren van de bienenstich en het afwerken met chocoladevlokken.
Duur: 2-2,5 uur | Kosten: v.a. € 46,00 p.p. (kosten en duur zijn oa afhankelijk van het aantal deelnemers)
 

Chocoladetaart

In deze workshop maakt u een chocoladetaart.

In deze workshop leren wij u:

  • het maken van een bisquit beslag.
  • het afbakken van het bisquit, onder leiding van bakker Roel
  • het centraal bereiden van een roomboter duchesse crème.
  • het vullen en opbouwen van de taart.
  • het maskeren van de taart.
  • het glaceren met een chocolade ganache.
  • afwerken van de taart met chocolade en decoraties.
Duur: ±3 uur | Kosten: v.a. € 49,00 p.p. (kosten en duur zijn oa afhankelijk van het aantal deelnemers)
 

Wanneer kom jij eens langs?

De lekkerste workshops

Boek nu een overheerlijke bakworkshop!

Individueel of minder dan 6 personen

Onze bakworkshops organiseren wij onder meer op inschrijving. Voor deze workshops kun jij je individueel of met een klein groepje inschrijven. De datum en het bakproduct staan vooraf vast. Wanneer het minimale aantal deelnemers behaald wordt gaat de workshop door. Bij het onverhoopt niet doorgaan van een workshop stellen wij u daarvan op de hoogte.

LET OP! Er kan slechts voor één persoon tegelijkertijd geboekt worden. (meerdere personen dus elk apart inboeken aub)

* voor een overzicht van de toekomstige planning klik hieronder op de button "bekijk de workshop planning".

* klik op "meer"voor meer info over de betreffende workshop.

* klik op de workshop van je keuze, je ziet dan meteen op welke dagen deze workshop gegeven wordt, selecteer een datum/tijd om je in te schrijven.

 

Groepen vanaf 6* personen

Vanaf 6* personen kun je ook een privéworkshop boeken. In overleg kiezen we dan een datum en bak product. Voor de mogelijke bak producten bezoek je onze website.

Wil je binnenkort al langskomen? Al onze workshops zijn op korte termijn in te plannen, indien de planning het toelaat.

Inschrijven op een workshop kan tot 2 dagen voor aanvang. Wilt u last minute toch nog aansluiten? Neem dan telefonisch contact met ons op via 06 4937 4716.

* Een prive workshop is door de week te boeken vanaf 6 personen, op zaterdag en zondag vabaf 8 personen.

Neem contact met ons op!

Email
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefoon

06 4937 4716
 (Roel Peeters)

06 2323 9616
 (Cathelijne Peeters)